Fredrik är en fastighetsmäklare i fyrtioårsåldern vars liv gått i stå. Ett par år efter skilsmässan har han ännu inte fått styrfart på sitt nya liv. Kontakten med tonårsbarnen blir ett radband av besvikelser.
På jobbet blir han omsprungen och får inte det chefs­jobb som ansågs vikt för honom. Ungtupparna tar över.
När han får uppdraget att sälja ett hus vid sjön Immeln, vars ägare har varit försvunnen i två år, börjar det hända saker. Fredrik engagerar sig i Henning, den äldre man som saknas. Hur kan en människa bara försvinna spårlöst? Och varför vet ingen någonting om denne man? Egen­dom­liga omständig­heter kring försäljningen späder på hans intresse.
En journalist, Helena, dyker upp och tänker sig skriva en artikel om den försvunne. Fredrik inser att hans chans att närma sig henne går genom Henning.
Gåtan måste få en lösning.

Michael Gimre har sina rötter i Kristianstadstrakten där berättelsen utspelas. Han är civilingenjör och har jobbat med försälj­ning och marknadsföring inom svensk exportindustri i många år och bott på flera platser i Asien och i England. Nu bosatt i Malmö.  Ingen kommer till paradiset är hans debut som roman­för­fattare.